Mata'utia: ua pa le maa uila i totonu o le fale

O le West Yorkshire Fire and Rescue Service (WYFRS) ua faʻasalalau faʻamatalaga mataʻutia o le eletise lithium-ion a le uila afi o loʻo molia i se fale i Halifax.
O le fa’alavelave lea na tula’i mai i se fale i Illingworth i le aso 24 o Fepuari, o lo’o fa’ailoa mai ai se ali’i ua alu ifo i lalo o le fa’asitepu pe tusa o le itula e 1 i le vaveao, ae fa’alogoina loa le pa’o.
E tusa ai ma le WYFRS, o le pisapisao e mafua ona o le faaletonu o le maa ona o le vevela o le vevela-o le vevela tele i le taimi o le tauina.
O le vitio, faʻasalalau faʻatasi ma le faʻatagaga a le tagata e ona le fale, e faʻamoemoe e aʻoaʻoina tagata lautele e uiga i le matautia o le faʻaogaina o maa lithium-ion i totonu.
O John Cavalier, o se pule o le uati o loʻo galulue ma le Vaega o Suʻesuʻega Tinei Mu, na ia taʻua: "E ui o afi e aofia ai maa lithium e masani ai, ae o loʻo i ai le vitio o loʻo faʻaalia ai o loʻo tupu aʻe le afi ma le malosi.Mai le vitio e mafai ona e iloa o lenei afi e matua leaga lava.“E leai se tasi o matou e mana’o e tupu lenei mea i totonu o o matou aiga.”
Na ia faaopoopo mai: "Talu ai o le lithium maa o loʻo maua i le tele o mea, matou te masani ona aafia i afi e fesootaʻi ma ia mea.E mafai ona maua i totonu o taavale, uila, scooters, komepiuta feaveai, telefoni, ma e-sikareti, faatasi ai ma le tele o isi mea.
“So’o se isi lava ituaiga afi tatou te fetaia’i e masani lava ona tupu lemu ma e vave ona o ese tagata.Peitaʻi, o le afi o le maa na matuā mataʻutia ma sosolo vave ma e leʻi tele se taimi e sola ese ai.
E toalima tagata na ave i le falemai ona o le asu oona, tasi na mu i lona gutu ma le gaogao.E leai se tasi o manu'a na lamatia ai le ola.
Na taia malosi le umukuka o le fale i le vevela ma le asu, lea na aafia ai foi le isi vaega o le fale ina ua sosola ese tagata mai le afi ma tatala faitotoa.
Na fa’aopoopo mai e WM Cavalier: “Ina ia mautinoa le saogalemu o lou aiga, aua ne’i tu’ua ma’a lithium o lo’o fa’apipi’iina e aunoa ma le vaavaaia, aua ne’i tu’u i fafo pe i totonu o alatele, ma se’i le pala pe a uma le ma’a.
"Ou te fia faʻafetai i tagata e ona fale na faʻatagaina matou e faʻaogaina lenei vitio - o loʻo faʻaalia manino ai le lamatiaga e fesoʻotaʻi ma maa lithium ma fesoasoani e laveaʻi ola."
O le Bauer Media Group e aofia ai: Bauer Consumer Media Ltd, kamupani numera: 01176085;Bauer Radio Ltd, numera kamupani: 1394141;H Bauer Publishing, numera kamupani: LP003328.Ofisa resitala: Fale Faasalalau, Peterborough Business Park, Lynch Wood, Peterborough.Ua lesitala uma i Egelani ma Uelese.Numera VAT 918 5617 01 H Bauer Publishing e fa'atagaina ma fa'atulafonoina e le FCA e avea o se tagata fa'atau aitalafu (fa'aaliga 845898)


Taimi meli: Mati-10-2023